Lena Fredriksberg Lillehammer Samle inn til Kreftforeningens arbeid

Sykler Trondheim-Oslo for kreft

Hei alle sammen! Den 17/6-17 skal jeg sykle styrkeprøven ved distansen Trondheim til Oslo. Dette er noe jeg aldri har gjort før, og jeg har innstilt meg på at dette kommer til å bli en knallhard utfordring som det trengs mye forberedelse og trening til. Jeg er allerede godt i gang med trening, og gleder meg masse til å sykle ute i tiden fremover mot styrkeprøven. I denne forbindelsen ønsker jeg å sykle for kreft. Dessverre er kreft noe de aller fleste har kjennskap til, da enten de har opplevd det selv eller blant venner eller familie. Den som inspirerer meg til å støtte Kreftforeningen er Elin B. Johansen. Hun tapte dessverre kampen mot kreft høsten 2013. Elin var rettferdig, snill, omtenksom og en super person med et godt humør. Hun var en trygg person å ha i livet. Det var ingen rettferdighet i at denne meningsløse sykdommen skulle ta Elin. Elin støttet meg alltid når det gjaldt sykkel, og jeg husker fremdeles komplimentene hun ga meg etter første gang jeg syklet styrkeprøven for sju år siden, ved distansen Lillehammer-Oslo. Jeg visste lite hva jeg gikk til den gangen, og jeg slet meg gjennom de 19 milene fra Lillehammer til Oslo. Jeg tenkte kanskje rett etter målgang at jeg aldri kom til å gjøre noe sånt igjen. Og jeg kunne aldri i min villeste fantasi forestille meg at jeg sju år etterpå skulle stille på startstreken i Trondheim. Men kanskje er det akkurat denne dama som har inspirert meg til å gjøre dette. Komplementene og kommentarene hun ga til meg rett etter rittet og i lang tid etterpå sitter fremdeles igjen, og jeg tenker mye på de ordene hun sa til meg. Spesielt tenker jeg på de hvis jeg synes det er tungt å komme meg ut på trening eller generelt har en dårlig dag. Elin har vært en stor inspirasjon for meg, både når det gjelder sykkel og alt mulig annet. Hun er veldig savnet av mange. Jeg vil gjerne gi litt tilbake til en person som ga meg så mye som Elin gjorde. Og jeg håper at folk vil bidra til å støtte Kreftforeningen slik at vi kan redusere antall folk som går bort av denne forferdelige sykdommen. Jeg sier ikke på noen som helst måte at dette kurerer eller hjelper alle som er rammet av kreft, men heller at litt kan gjøre mye! Og hvis dette bidraget kan hjelpe, om det så ''bare'' er en person, så har jeg nådd mitt mål. Så jeg ber om deres hjelp. Et lite bidrag kan gjøre mye. Jeg blir i hvert fall evig takknemlige for alle som vil hjelpe meg med å bidra! :-) Selv har jeg donert det første bidraget på 500kr, og jeg håper folk vil slenge seg på med valgfrie beløp. Både små og store bidrag hjelper!:-) (Jeg har også forhørt meg med Elins nærmeste familie om jeg kan bruke navnet hennes i min inspirasjon til dette prosjektet, og jeg er kjempetakknemlig for at de var så positive og at de sa ja til dette. Så tusen takk til familien Johansen).

28.03.2017 24.06.2017

Lena Fredriksberg