Anne Manvik Sverige Samle inn til Kreftforeningens arbeid

Helle løper for Kreftforeningen

"Når jeg først begynte å tenke på å løpe for kreftsaken kjentes det lett ut, selvfølgelig vil jeg gjøre noe for å bidra til å bekjempe denne brutale sykdommen. Jeg hadde ikke tenkt så mye på det, at av alle Norges og Sveriges innbyggere så er det ikke så veldig mange som kan løpe så langt som jeg kan. Jeg er stolt av kroppen min, ikke på grunn av hvordan den ser ut, men på grunn av hva den kan gjøre. Det måtte kunne brukes til noe positivt. En innsamling! Tenk om min løping kunne brukes til å samle inn midler for kreftforskningen! Det ville vært noe. Å kunne løpe for å hjelpe alle å unnvike kreft, at mine ben kunne bidra til at en kreftdiagnose kunne få en lykkelig utgang, isteden for en katastrofal utgang! Så begynte tvilen å melde seg, Jante var på besøk, og jeg begynte å tenke på " hva om". Hvem var jeg som trodde jeg kunne bidra? Hvorfor skulle folk donere til kreftsaken fordi jeg løper, det finnes jo flere som løper både lengre og raskere enn hva jeg gjør.. Hva om det startes en innsamling og alt den gir er 100 kr, og de ble donert av min mamma som selv har vært rammet av kreft? Hva om ingen vil gi noe som helst? Men nå tenker jeg som så at det får vel bli sånn da. Det å ha kreft er også å føle seg naken og sårbar, å bli utsatt for motganger, være redd og usikker. Å løpe ultraløp er litt som å være syk, kroppen blir tappet fullstendig på krefter, men det er ikke "lov" å gi seg. Man skal fortsette å kjempe uansett hvor tøft det er, fordi snart kjennes det lettere igjen. Ingen løper 16 mil uten å få vondt. Ingen har kreft uten å få vondt. Det er fysisk og mentalt. 280 km 1-5 august skal jeg løpe ett løp i Sverige. Det er ca 280 km og er et såkalt etappeløp som går over 5 dager. Det kommer til å bli tøft, jeg kommer til å være sliten, jeg kommer til å ønske å gi opp nå og da. Men samtidig kommer det til å bli en fantastisk reise på Bergslagsleden. Jeg kan ikke love at jeg kommer i mål, men jeg kan love at jeg skal gjøre mitt beste for å komme så langt jeg kan. Jeg håper en del av dere vil følge meg litt disse dagene, og kanskje også donere til kreftsaken underveis. Ikke til meg, til kreftsaken, og kreftsaken er oss alle, uansett hva vi heter og hvor vi bor."

29.07.2017 07.08.2017

Anne Manvik